Boerenbedrijf

De Hagert is geen productiebedrijf. De boomgaarden, de moestuinen en de dieren zijn vooral bedoeld voor beleving, dagbesteding en eigen gebruik.

De opbrengst van de tuinen die niet gebruikt wordt voor eigen consumptie wordt verkocht via een kraampje op het erf. Naast groente, fruit en bloemen wordt er inmiddels ook honing verkocht. Regelmatig worden er ook groenteplantjes aangeboden. De hoogstamboomgaard zoals we die kenden voor de ruilverkavelingen in de zestiger jaren biedt ruimte aan vele verschillende fruitrassen.

Dit fruit wordt op de dagbesteding verwerkt tot onder andere jam en appelmoes voor eigen gebruik. keren terug in het gebied. Sinds januari 2012 is ook de jamfabrioek in bedrijf. Een groep van 7 bezoekers van de dagbesteding produceert arbeidsmatig vele soorten jammen en sauzen. Onder de naam Van Leur worden de producten verkocht op de Hagert en bij het bezokerscentrum van geldersch Landschap en de Boswinkel in Leur.

Ook wordt op het eigen terrein honing gewonnen uit de bijenkasten  die ook op het terrein te vinden zijn. deze honing wordt ook verkocht op de Hagert zolang de voorraad strekt.

Op het terrein worden zoveel mogelijk (oud-) Hollandse dierenrassen gehouden. Een kudde Swifter schapen wordt permanent geweid evenals de witte melkgeiten en ook de Brandrode runderen zijn een prachtige blikvanger. Ook de witte Leghornkippen en de Oudhollandse krielen zijn echte Hollandse rassen. Daarnaast zijn er op de Hagert Twentse landganzen, konijnen (hollandertjes),  pony’s, duiven, katten en honden.

Het terrein en de tuinen zijn vrij toegankelijk voor iedereen tussen zonsopgang en zonsondergang.