Lokale samenwerking

Woonzorgboerderij de Hagert werkt op vele manieren samen met de lokale gemeenschap. Kijk voor meer informatie op een van de volgende websites.

Dorp in bedrijf

www.dorpinbedrijf.nl: De Hagert werkt samen met organisaties en burgers van Leur en Hernen in het Dorp in Bedrijf. Onder die vlag vindt samenwerking plaats op het gebied van voeding, energie, zorg, educatie en recreatie.

De Leurse Hof

www.deleursehof.nl Samen met het restaurant de Leurse Hof biedt de Hagert hap-en-stapmenu’s. De Hagert levert ook producten (fruit, jam, groente en kruiden) aan het restaurant in Leur.

Kwekerij de Tuinen van de Hagert

Kwekerij De Tuinen van de Hagert ligt op van het terrein van de Hagert. Op de kwekerij worden op een kleinschalige biologische manier groenten, kleinfruit en kruiden gekweekt. In de kwekerij werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en mensen met een lichte beperking onder deskundige begeleiding samen.

Heerlijkheid Leur

www.heerlijkheidleur.nl Deze site is van van de heren van Leur, de baronnen van Verschuer. de Hagert werkt samen met de baronnen in Het dorp in bedrijf en de Boswinkel.

Energiecoöperatie Leur e.o.

De Energiecoöperatie Leur e.o. heeft het initiatief genomen voor de zonne-akker op de Hagert. 51 coöperanten uit de directe omgeving zijn samen eigenaar van de 200 zonnepanelen op de Hagert die samen zorgen voor een groot deel van de elektriciteitsbehoefte op de woonzorgboerderij.  De Energiecoöperatie draagt ook zorg voor het dagelijks beheer van de zonnepanelen. 

Vereniging Natuur en Milieu Wijchen (NMW)

Natuur en Milieu Wijchen heeft haar materialenopslag op de Hagert en houdt ook hier haar jaarlijkse ledenvergaderingen. NMW onderhoudt de twee poelen op de Hagert, heeft zwaluwkasten en uilenkasten geplaatst op de Hagert. Ook ons ooievaarsnest is door NMW geplaatst. De vrijwilligers van NMW verzorgen ook het knotten van de wilgenbomen in de schapenwei. 

Lees ook

Reacties gesloten.