Lokale samenwerking

Woonzorgboerderij de Hagert werkt op vele manieren samen met de lokale gemeenschap. Kijk voor meer informatie op een van de volgende websites.

Kwekerij de Tuinen van de Hagert

Kwekerij De Tuinen van de Hagert ligt op van het terrein van de Hagert. Op de kwekerij worden op een kleinschalige biologische manier groenten, kleinfruit en kruiden gekweekt. In de kwekerij werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en mensen met een lichte beperking onder deskundige begeleiding samen.

Energiecoöperatie Leur e.o.

De Energiecoöperatie Leur e.o. heeft het initiatief genomen voor de zonne-akker op de Hagert. 51 coöperanten uit de directe omgeving zijn samen eigenaar van de 200 zonnepanelen op de Hagert die samen zorgen voor een groot deel van de elektriciteitsbehoefte op de woonzorgboerderij.  De Energiecoöperatie draagt ook zorg voor het dagelijks beheer van de zonnepanelen.

Vereniging Natuur en Milieu Wijchen (NMW)

Natuur en Milieu Wijchen heeft haar materialenopslag op de Hagert en houdt ook hier haar jaarlijkse ledenvergaderingen. NMW onderhoudt de twee poelen op de Hagert, heeft zwaluwkasten en uilenkasten geplaatst op de Hagert. Ook ons ooievaarsnest is door NMW geplaatst. De vrijwilligers van NMW verzorgen ook het knotten van de wilgenbomen in de schapenwei. 

 

Eten & Ontmoeten op Den Herd

Het project Eten en Ontmoeten stelt ouderen vanaf 60 jaar uit de gemeente Wijchen in staat om elkaar te ontmoeten op de Hagert en samen te koken en te eten. 

Het menu wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld. De maaltijd wordt door alle deelnemers voorbereid waarbij iedereen een taak heeft. De groep ouderen wordt ondersteund door een groepje vrijwilligers.

Eten en Ontmoeten vindt één keer per twee weken plaats op vrijdag op de Hagert in de gezellige Den Herd op de Hagert. Als u graag samen met anderen wilt genieten van een heerlijk diner en een gezellige avond dan kunt u telefonisch reserveren via Conny Laurenssen (06 49964965).

De kosten zijn €8,50 voor een drie-gangenmenu inclusief koffie. De kosten dienen op de avond contant te worden afgerekend

Lees ook

Reacties zijn gesloten.