Koninklijk lintje voor vrijwilliger van de Hagert

In totaal hebben zes inwoners van de gemeente Wijchen maandag een lintje gekregen uit handen van burgemeester Marijke van Beek. De ontvangst was in de tijdelijke trouwlocatie in het centrum van Wijchen. De gedecoreerden waren daar met een smoes naartoe gehaald.

Door de coronamaatregelen reikte de burgemeester de koninklijke onderscheidingen in 6 aparte bijeenkomsten uit. Alle gedecoreerden kregen de versierselen die horen bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een van de gedecoreerden is Emiel Janssen.

Emiel Janssen is sinds 1980 actief vrijwilliger bij Sportclub Woezik in diverse functies. Daarnaast heeft hij door de jaren heen als vrijwilliger allerlei activiteiten opgepakt voor vele organisaties. Zo is hij sinds 2012 vrijwilliger bij De Zonnebloem en bij MeerVoormekaar Wijchen. In 2014 kwam daar het onderhoud en beheer van het terrein van woonzorgboerderij De Hagert bij. En sinds 2017 kan ook de Voedselbank Wijchen op zijn hulp rekenen bij het uitleveren van de voedselpakketten. Ook fietst hij iedere dinsdagochtend met een groep mensen die hierbij begeleiding nodig heeft. Zijn energie en hulpvaardige karakter lijken eindeloos.

Lees ook

Reacties zijn gesloten.